close This shop uses cookies and other technologies so that we can improve your experience on our sites.
Road
Road

Vršič, Mangart, s prijatelji na morje ali pa s partnerjem na izlet. Cestno kolo vas popelje v skrite kotičke Slovenije in naprej.

Odkrijte svetovnega prvaka v sebi, ko z nasmehom prečkate ciljno črto, pravo ali namišljeno.

Svetovni prvak pa potrebuje svetovno kolo in zato smo tukaj mi.

Road  There are 12 products.

Subcategories

 • cycloCross Gravel Bikes
  cycloCross Gravel Bikes

  Kolo za vse in vsakogar, za makedam, cesto ali stezo. Udobnejša geometrija in prestavna razmerja, kot pri cestnem kolesu pa vseeno širše gume in zavore ter okvir ki se ne branijo tudi najhujšega blata

   

  Ciklokros je kot obliko tekmovanja leta 1900 uvedel mlad francoski vojak, Daniel Gousseau. Gousseau, ki je kasneje postal generalni sekretar francoske kolesarske zveze, je pogosto vozil svoje kolo po slabo urejenih stezah poleg generala na konju.

   

  Ciklokros (angleško cyclocross) je zvrst kolesarstva, pri kateri kolesarji vozijo po krožni progi, večinoma dolžine enega kroga od 2 do 3 km. Na stezi je mnogo naravnih ovir, v obliki voda, blatnih delov steze, padlih dreves, ter tudi umetno postavljenih preprek, kot so razne ograje, bale sena,... Tako postane približno četrtina proge neprevozna, zato morajo tekmovalci tisti del preteči s kolesom v roki. Na samem začetku dirke je tudi postajališče, kjer lahko kolesarji v primeru zelo blatne proge vsak krog uporabijo novo kolo.

Showing 1 - 12 of 12 items

Road

filter

Catalog

Enabled filters:
  Categories
  Size
  Geometry
  Manufacturer
  Letnik
  Condition
  Availability

  Specials